Hidrolik motor ve hidrolik pompa arasındaki fark

- 2021-11-15-

buhidrolik motorHidrolik pompa gibi, enerji dönüşümünü sağlamak için kapalı çalışma hacminin değişmesine dayanır ve ayrıca bir akış dağıtım mekanizmasına sahiptir. Giriş yüksek basınçlı sıvının etkisi altında, hidrolik motorun sıvı giriş boşluğu küçükten büyüğe değiştirilir ve yük direnci torkunun üstesinden gelmek ve dönüşü gerçekleştirmek için dönen parçalara tork üretilir; aynı zamanda, motorun sıvı dönüş boşluğu büyükten küçüğe değiştirilir ve bu da yağ deposuna veya pompaya yönlendirilir. Emiş portu sıvıyı döndürür ve basınç düşer. Yüksek basınçlı sıvı, hidrolik motorun sıvı girişinden sürekli olarak girdiğinde ve sıvı dönüş portundan dışarı aktığında, hidrolik motorun rotoru, harici iş yapmak için sürekli olarak döner.
Teorik olarak, valf tipi hidrolik pompaya ek olarak, diğer hidrolik pompa formları vehidrolik motorlartersine çevrilebilir ve birbirinin yerine kullanılabilir. Aslında, farklı performans ve gereksinimler nedeniyle, aynı tip pompa ve motor hala yapı bakımından farklılıklara sahiptir.
   
(1)hidrolik motorDönmek için basınçla sıvı tarafından tahrik edilir, bu nedenle ilk sızdırmazlık performansı sağlanmalıdır ve kendinden emiş yeteneğine sahip olmak gerekli değildir. Hidrolik pompa genellikle kendinden emiş özelliğine sahip olmalıdır.


(2) Hidrolik motor ileri ve geri dönüş yapabilmelidir, bu nedenle iç yapısı simetrik olmalıdır. Hidrolik pompalar genellikle tek yönde döner ve genellikle yapıda böyle bir kısıtlama yoktur.


(3)hidrolik motorgeniş bir hız aralığına sahiptir, özellikle hız düşük olduğunda normal çalışmayı sağlayabilmelidir, bu nedenle rulmanlı yataklar veya statik basınçlı kayar yataklar kullanılmalıdır; dinamik basınçlı kaymalı yataklar kullanılıyorsa, yağlama yağı filmi oluşturmak kolay değildir. Ancak hidrolik pompanın hızı daha yüksektir ve genellikle küçük bir değişime sahiptir, dolayısıyla böyle bir gereklilik yoktur.